Home    Contact    Sitemap  
Mijn opleiding


Zoals ook te zien is in mijn curriculum vitae dacht ik voordat ik naar Nederland kwam om de opleiding Bedrijfseconomie te doen, waarbij ik de afstudeerrichting Accountancy zou kiezen. Maar later bleek dat deze branche mij toch niet aansprak met al de cijfertjes en theorie die gelezen moest worden. Ik vond het toen wel saai worden.

 

Tijdens mijn jeugd was ik steeds bezig met het maken van creatieve producten, zoals het versieren van taarten, het naaien van eigen kleding, het maken van verschillende handvaardigheidsproducten. Ik kan dus wel zeggen dat ik een heel handig persoon ben en ik doe liever iets met mijn handen zodat het werk steeds boeiend blijft.

 

De keuze 'Vormgeving en Ontwerp van Interactie' was dus wel een juiste, maar kon ik door bepaalde omstandigheden niet halen en ben ik iets later de opleiding Grafimediatechnologie gaan doen.

 

Ik heb uiteindelijk voor een informatica-opleiding gekozen omdat met name het maken van creatieve producten met de computer mij zeer aanspreken. Hiernaast wil ik ook steeds meer weten over de technologie die gebruikt kan worden om deze creatieve producten te ondersteunen, zoals het programmeren van websites. Om deze vormgeving te kunnen realiseren heb ik bepaalde computerprogramma's nodig, zoals Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign en Macromedia Flash.

Uit het bovenstaande stukje is dus duidelijk te lezen waarom ik voor de differentiatie 'Media Design' heb gekozen.

 

Ik ben een persoon die veel van afwisseling houd en bij deze opleiding ben ik steeds met nieuwe onderwerpen en producten bezig. Ik vind het heel prettig dat ik met deze opleiding niet steeds hetzelfde hoef te doen en dat ik telkens nieuwe dingen leer door de veranderende technologie.